Супутниковий моніторинг таксопарків

img for Спутниковый мониторинг таксопарков

У великих містах служби таксі складаються з автопарків із численною кількістю автомобілів, багатоструктурним адмініструванням та спеціальною базою для технічного обслуговування. Керувати таким «господарством» досить складно з огляду на жорсткі конкурентні умови. Завдання ускладнюється тим, що вимагає автоматизації та контролю за робочими процесами.

 

Супутниковий моніторинг на легковий автомобіль є системою, завдяки якій можна здійснювати спостереження за ТЗ і водієм. Стандартний набір складається з GPS-трекера, датчика витрати або рівня палива, кнопки тривоги. Перераховане обладнання дозволить забезпечити захист водію та пасажирам, скоротити витрати на перевезення та інше. За бажанням, функціонал системи можна значно збільшити відразу або з часом.

 

 Які завдання вирішує супутниковий моніторинг таксі?

 

1. Контроль пробігу. Заводський одометр може мати похибку даних до 10%, коли GPS-обладнання максимально точне. Усі відхилення від маршруту миттєво відображатимуться на комп'ютері диспетчера.

2. Контроль над витратою палива. Встановлені датчики дозволять виключити зливи палива та несанкціоновані рейси.

3. Контролювати ТЗ в режимі реального часу. Якщо водій відхилився від маршруту, потрапив у ДТП або опинився у будь-якій іншій позаштатній ситуації, система миттєво сповістить про всі зміни диспетчера.

4. Контроль швидкісного режиму. Такий чинник, як швидкість ТЗ, впливає на витрату палива, дотримання ПДР, амортизацію. Контроль над швидкісним режимом дозволить таксопарку значно зменшити витрати на утримання автопарку.

 

Вартість обладнання для супутникового моніторингу транспорту досить висока, проте, як зауважено на практиці, вона повністю окупає себе за 1-3 місяці.